Voordelen elektronisch visum Turkije

De voordelen van het visum Turkije

In de zomer van 2014 is het elektronische visum, ook wel "e-Visum" genoemd, geïntroduceerd. Tot die tijd moesten zakenreizigers en toeristen op het vliegveld in Turkije een visum kopen. Hierdoor ontstonden onwenselijk lange wachtrijen. Het belangrijkste voordeel van dit visum voor Turkije is dat het online is aan te vragen, waardoor deze wachtrijen verleden tijd zijn.

Andere voordelen van het e-Visum Turkije zijn de nieuwe betaalmethoden. Zo is het e-Visum Turkije te betalen met iDeal, Mister Cash en Bancontact. Omdat het visum al voor vertrek kan (en moet) worden aangevraagd, weet de reiziger vooraf waar deze aan toe is. Het verleende e-Visum wordt direct digitaal gekoppeld aan het paspoort van de reiziger. Met een toegekend e-Visum Turkije hoeft de douane in Turkije dan ook enkel nog het paspoort te controleren. De douane ziet hierbij direct of de reiziger in het bezit is van een geldig visum Turkije.

Reizigers naar Turkije zijn verplicht voor vertrek een visum of e-Visum aan te vragen. Het e-Visum is eenvoudiger aan te vragen en Turkije verkort de wachttijden op het vliegveld.

Wat is een e-Visum?

Een e-Visum is een digitale variant van het papieren visum. Vroeger was een visum vaak een fysieke reistoestemming die in het paspoort was geplakt. Een e-Visum wordt digitaal aan het paspoort gekoppeld. De douane kan daardoor zien dat een paspoorthouder een geldig e-Visum heeft verkregen. Wanneer het paspoort verloopt, vervallen ook gekoppelde e-Visa. Een visum voor Turkije dat online is aangevraagd is altijd automatisch een e-Visum.

Kiezen voor een normaal of elektronisch visum

Welk visum voor uw reisdoel geschikt is hangt af van een aantal zaken. Allereerst is het belangrijk te weten dat het aanvragen van een visum verplicht is voor alle reizigers naar Turkije, inclusief kinderen en baby's. De enige uitzondering op de visumplicht geldt voor mensen die in het bezit zijn van een Turks paspoort. Er zijn twee soorten visa voor Turkije. Toeristen en zakelijke reizigers die voor minder dan 90 dagen naar Turkije reizen zijn verplicht het elektronische visum online aan te vragen. Dat kan op deze website. Mensen die langer dan 90 dagen naar Turkije willen, in dienst willen treden bij een Turkse organisatie, of in Turkije willen studeren of wonen, dienen bij het Turkse consulaat een visum aan te vragen. Dit laatste is geen elektronisch visum. Alle online aangevraagde visa voor Turkije zijn automatisch een elektronisch visum, ook wel e-Visum genoemd.

De bekendste moskee van Turkije

Het gemak van online aanvragen

Een e-Visum online aanvragen heeft een aantal voordelen ten opzichte van aanvragen bij het Turkse consulaat. Let op: online aanvragen is niet mogelijk indien u niet voldoet aan de vereisten van het e-Visum, bijvoorbeeld als u in Turkije gaat werken (behalve zakenreizen), studeren of wonen of langer dan 90 dagen in Turkije wilt blijven. Behalve de kortere wachtrij op het vliegveld heeft een e-Visum als groot voordeel dat het automatisch wordt gekoppeld aan het paspoort van de reiziger. Ook is online aanvragen eenvoudiger wanneer de aanvrager voor een heel reisgenootschap tegelijk de visa wil aanvragen; in één online aanvraagformulier kunnen voor meerdere personen tegelijk e-Visa worden aangevraagd. Er hoeft dan ook maar één betaling te worden uitgevoerd. En deze betaling kan gewoon met een Nederlandse of Belgische bankpas worden voldaan per iDeal of Bancontact. Een e-Visum heeft dan ook louter voordelen ten opzichte van het oude fysieke visum dat op het vliegveld of bij het Turkse consulaat aangevraagd moest worden.

Een e-Visum is online aan te vragen, online te betalen en wordt na afgifte direct automatisch gekoppeld aan het paspoort van de reiziger. Het is dan ook in alle opzichte een gemakkelijker alternatief voor het oude fysieke visum.

Voordelen van het e-Visum Turkije:

  • Eenvoudig online aan te vragen via deze website
  • Veilig de kosten betalen met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard
  • Zekerheid over uw reistoestemming voor uw vertrek
  • Automatische koppeling met uw paspoort
  • Geen lange wachtrijen meer op het Turkse vliegveld
  • Eenvoudiger aan te vragen voor meerdere personen tegelijk
  • Een visum is verplicht, een e-Visum is de eenvoudigste en goedkoopste optie
  • Spoedaanvragen zijn mogelijk