Op vakantie naar Turkije

Op vakantie naar Turkije, altijd een beleving!

Turkije is een erg populair vakantieland, en niet zonder reden. Mooi weer, veel bezienswaardigheden, een rijke cultuur, fantastische all-inclusieve gelegenheden, perfecte stranden, goede musea, heerlijk eten; Turkije heeft het allemaal. Wat gaat u doen op uw vakantie in Turkije? Op deze pagina leest u meer over vakanties naar Turkije en de tips over de populairste bestemmingen in het land.

Turkije, een divers vakantieland

Op vakantie naar Turkije kan veel betekenen. De één houdt vooral van cultuur en komt volledig aan zijn trekken door bijvoorbeeld Istanbul op eigen gelegenheid te verkennen, met haar mooie musea, karakteristieke straten en moskeeën. De ander houdt meer van luieren en uitrusten op het strand of genieten van het Turkse nachtleven en boekt een all-inclusive vakantie waarbij alles wordt verzorgd door de reisorganisatie. Turkije is ook populair onder jonge reizigers en gezelschappen die bijvoorbeeld hostel naar hostel rondtrekken en een groot deel van Turkije bekijken in één vakantie.

Strandvakantie Turkije

Gaat u op vakantie naar Turkije om te genieten van het strand, de zee en het zonnetje? Door haar ligging aan de middellandse zee is het heerlijk toeven aan de Turkse stranden. Iztuzu, Kaputas, Ölüdeniz, Patara, enkele van de mooiste stranden van Europa, zijn in Turkije te vinden. De all inclusive hotels zijn erg populair en ook maken steeds meer toeristen een cruise waarbij ze de verschillende stranden van Turkije bezoeken. Ook een strandvakantie is goed te combineren met de historische bezienswaardigheden in Turkije, zoals het Mausoleum van Halicarnassus.

Het prachtige strand van Turkije

Stedentrip naar Turkije? Van Istanbul tot Kaleiçi

De Turkse cultuur proeven kan al tijdens een korte citytrip van een weekendje naar Istanbul. Maar in de meest populaire vakantiestad van Turkije is het ook goed mogelijk een lange vakantie te vullen met unieke ervaringen. Rivier de Bosporus verbindt de continenten Azië en Europa en stroomt midden door Istanbul. Maak een boottripje en zie de skyline van Istanbul op een unieke wijze. Bezoek de vele moskeeën, de bazaars, en schitterende tuinen en pleinen. Hoogtepunten zijn de Grote Bazaar, de Blauwe Moskee, het Topkapi paleis en de Aya Sophia. Turkije heeft echter veel meer te bieden dan Istanbul alleen. Het historische stadscentrum Kaleiçi bijvoorbeeld, gelegen in het toeristische Antalya, biedt een prachtige inkijk in de Turkse historie.

Een citytrip door Istanbul, Turkije

Prachtige natuur in Turkije

Op vakantie naar Turkije, maar geen zin in het strand of de grote stad? Ga dan op vakantie naar Cappadocië, in het oosten van Anatolië. Cappadocië staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO, het is werkelijk adembenemend. Het resultaat van vulkaanuitbarstingen, bijzondere gesteenten en grotten maakt dat Capacocië bestaat uit een uniek landschap met veel bezienswaardigheden, waaronder grotwoningen, kerken en uitzichten. Maar Turkije biedt nog veel meer. Ga bijvoorbeeld ook eens kijken naar de kalksteenterrassen van Pamukkale, waar ook kan worden gebadderd in het mineraalrijke water uit het gebied.

Cappadocië, Turkije

Tips voor vakanties naar Turkije

Op vakantie naar Turkije? Vergeet niet een visum aan te vragen, dat is namelijk verplicht. Een goede voorbereiding resulteert in een leukere en stressloze vakantie. Boek op tijd om voor een gunstig tarief naar Turkije te vliegen en de beste hoteldeals te regelen! Lees hier verder over voorbereidingen voor reizen naar Turkije.