Spoedaanvraag visum Turkije

Een spoedaanvraag voor het visum indienen

Een spoedaanvraag voor het visum Turkije wordt doorgaans binnen 15 minuten verwerkt, toegekend en per e-mail naar u verzonden. Gaat u vandaag of morgen al op reis naar Turkije? Dien dan direct een spoedaanvraag in.

Gaat u op zakenreis of vakantie naar Turkije? Dan bent u verplicht een visum Turkije aan te vragen. Indien u niet langer dan 90 dagen in Turkije verblijft kunt u een elektronisch visum, ofwel "e-Visum" aanvragen via deze site. Is er spoed bij uw aanvraag? Dan kunt u een spoedaanvraag indienen. Een normale aanvraag wordt meestal dezelfde dag verwerkt, maar kan tot 48 uur in beslag nemen. Een aanvraag met spoed wordt sneller verwerkt, bijna altijd binnen 15 minuten na het indienen van de aanvraag van het visum.

Een visum aanvragen is verplicht voor alle reizigers naar Turkije. Een spoedaanvraag wordt sneller verwerkt en meestal binnen 15 minuten per e-mail toegezonden.

Nu een spoedaanvraag indienen

Indien u een visum Turkije spoed wilt aanvragen kunt u dat doen door het aanvraagformulier in te vullen en hierbij een de optie "Visum Turkije spoed" aan te vinken. Een reguliere aanvraag kost €49,95 per persoon. Een aanvraag met spoed kost €17,50 per persoon extra. Betalen kan onder andere met iDeal of Bancontact. U ontvangt het visum met spoed per e-mail.

Overmorgen naar Turkije reizen: wat te doen?

Reist u morgen of overmorgen naar Turkije en twijfelt u of u een reguliere aanvraag of een aanvraag met spoed wilt indienen? De Turkse overheid probeert alle reguliere aanvragen voor een visum Turkije dezelfde dag nog te verwerken. Toch adviseert het ministerie van buitenlandse zaken van Turkije alle reizigers het visum Turkije minimaal 48 uur voor vertrek naar Turkije aan te vragen. Als u over minder dan twee dagen op reis naar Turkije gaat is het aan te raden een aanvraag met spoed in te dienen. Let op: ook bij een spoedaanvraag wordt geen garantie gegeven over de tijdsduur tot toekenning. Wel wordt vrijwel elke spoedaanvraag binnen 15 minuten beantwoord met een toegekend visum. Dit spoedvisum wordt per e-mail naar u verzonden. Uitprinten is niet nodig als u het op uw telefoon of tablet aan de Turkse douane kunt laten zien. Meestal wordt er echter niet gevraagd uw visum te laten zien, de douane kan door uw paspoort te scannen ook zien of uw visum is toegekend.

Als u vandaag of morgen naar Turkije reist (binnen 48 uur) is het verstandig een aanvraag met spoed in te dienen. Dit kost €17,50 extra.

Visum Turkije aanvragen met spoed

  • Kost €17,50 extra per persoon
  • Wordt meestal binnen 15 minuten toegekend
  • Wordt digitaal geleverd per e-mail
  • Wordt gekoppeld aan uw paspoort of identiteitskaart
  • Wordt direct gedeeld met de Turkse douane
  • Wordt aanbevolen indien u binnen 48 uur naar Turkije reist