Last minute Turkije

Last minute naar Turkije: een aanrader!

Steeds meer mensen kiezen voor een last minute vakantie naar Turkije. Door last minute te boeken zijn de kosten soms flink lager dan wanneer al vroeg wordt geboekt. Wel is vaak minder keuze over de exacte bestemming mogelijk. Ook kan het zijn dat in een drukke periode juist alles al geboekt is, waardoor de prijzen juist hoger uitvallen.

Laat beslissen heeft ook voordelen

Niet alleen de scherpe prijzen zijn reden voor een last minute naar Turkije. Veel Nederlanders en Belgen besluiten bijvoorbeeld op het laatste moment een vakantie naar Turkije te boeken nadat ze op de weersberichten hebben gezien dat de weersverwachtingen in Nederland en België slecht zijn. Terwijl het hier koud is en de hele dag staat te regenen, straalt in Turkije de zon en liggen de stranden op u te wachten. Bent u niet te porren voor een vakantie aan het strand? In Turkije is veel meer te beleven; een rijke cultuur, schitterende architectuur, heerlijk eten en fascinerende museums staan ook klaar om door u ontdekt te worden. Van all-inclusive tot zelf-georganiseerde stedentrip; alles is last-minute voor een gunstige prijs te boeken.

Belangrijke tips voor last minutes

Als u last minute op vakantie naar Turkije wilt gaan, zijn er drie zaken erg belangrijk. U dient voor vertrek uiteraard een (goedkoop) vliegticket te boeken, het is erg verstandig om voor vertrek alvast een accomodatie te reserveren en u bent verplicht voor vertrek een visum Turkije aan te vragen.

Coctail op het Turkse strand

Goedkoop last minute vliegticket

De grootste luchtvaartmaatschappijen die vanuit Nederland rechtstreeks naar Turkije vliegt zijn KLM, Turkish Airlines en Corendon. Het is daarom verstandig de zoektocht naar een goedkoop ticket te starten op de website van deze maatschappijen. Zoek niet alleen naar tickets vanaf Schiphol maar ook vanaf de kleinere luchthavens, waaronder Eindhoven, Groningen, Maastricht en Rotterdam. Om snel alle mogelijke vluchten in te zien is het slim gebruik te maken van een vergelijkingswebsite, zoals Google Flights. De goedkoopste bestemmingen voor last minutes Turkije zijn vaak Istanboel, Ankara, Antalya en Bodrum.

Overnachtingen regelen

Voordat u uw vliegticket boekt is het verstandig ook alvast na te gaan of u een goedkope accommodatie in Turkije kunt boeken. Het kan immers voorkomen dat de besparing middels een last-minute vliegticket teniet wordt gedaan door hoge accommodatiekosten als deze vrijwel allemaal vol geboekt zijn. Het kan om deze reden ook interessant zijn om combinatieaanbiedingen te zoeken waarbij een last-minute vliegticket wordt gecombineerd met voordelige overnachtingen.

Visumaanvraag indienen

De laatste stap bij het regelen van een last minute vakantie naar Turkije is de visumaanvraag. Normaal gesproken worden visums bij online aanvragen vrijwel direct toegekend. Toch is het verstandig dit zo snel mogelijk te regelen; in enkele gevallen duurt toekenning wat langer doordat de Turkse overheid een aanvraag handmatig controleert. Door het visum tijdig aan te vragen wordt voorkomen dat er problemen ontstaan bij het inreizen van Turkije op het Turkse vliegveld. De aanvraag voor een visum Turkije kan op deze website worden geregeld en betaald.