Visum Turkije Kosten

De kosten van het visum Turkije

De kosten voor het verplichte visum voor Turkije hangen af van de manier van aanvragen. Het is mogelijk een reguliere aanvraag in te dienen en het is mogelijk een spoedaanvraag te in te dienen.

De kosten voor een enkel visum, indien ingediend middels een reguliere aanvraag, bedragen €49,95. Het is mogelijk tijdens één aanvraag meerdere visa aan te vragen, de prijs per visum blijft echter ongewijzigd. Er is een toeslag van €17,50 van toepassing op spoedaanvragen. De toeslag voor spoedaanvragen geldt tevens per persoon, ook als er met één spoedaanvraag meerdere visa worden aangevraagd.

Het e-Visum Turkije aanvragen kost €49,95 per persoon.

Aanvullende kosten tussenpartijen

Een visum Turkije aanvragen kan op verschillende manieren en op verschillende websites van tussenpartijen. Tussenpartijen vragen vaak een service-fee. Alleen als u rechtstreeks een visum aanvraagt bij het Ministerie van Buitenlandse zaken van Turkije betaalt u geen aanvullende kosten.

Geen transactiekosten voor iDeal, Bancontact en Mister Cash

Betaalt u het visum met iDeal of Bancontact? Dan hoeft u geen transactiekosten te betalen. Let op: er zijn tussenpartijen actief die visa aanbieden en aanvullende transactiekosten rekenen voor deze betaalmethoden, dat is niet het geval als u hier uw visum aanvraagt.

De vlag van Turkije

Kosten voor koersopslag of koersfluctuaties

De eerdergenoemde kosten van €49,95 voor reguliere aanvragen. Hier komt dan ook geen koersopslag bovenop, die is al verwerkt in de prijzen. Let op: er zijn ook tussenpartijen die creditcards accepteren waarbij u soms betaalt in Amerikaanse Dollars. De prijzen in Dollars vallen vaak hoger uit doordat uw creditcardmaatschappij een koersopslag rekent voor de omzetting van uw Euro's in Dollars. Ook loopt u bij betalen van de kosten in Euro's geen risico op koersfluctuaties die in uw nadeel kunnen uitvallen.

Als u uw visum betaalt per iDeal of Bancontact, dan betaalt u geen transactiekosten, geen kosten van koersopslag en loopt u geen risico op koersfluctuaties

Nu een visum aanvragen

Gaat u op reis naar Turkije? Als u geen Turks paspoort bezit bent u verplicht een visum Turkije aan te vragen. Als u binnen 48 uur verwacht aan te komen in Turkije kiest u voor een spoedaanvraag, als u later aankomt voldoet een reguliere aanvraagprocedure.

Kosten van het e-visum

  • Standaardaanvraag: €49,95 per persoon
  • Toeslag spoedaanvraag: €17,50 extra per persoon
  • Transactiekosten iDeal of Bancontact: €0,00
  • Koersopslag en koersfluctuaties: €0,00