Visum Turkije

Informatie over het visum

Een visum Turkije aanvragen is verplicht voor alle Nederlandse en Belgische reizigers. Het maakt hiervoor niet uit wat de reden van de reis is. Alleen bezitters van een Turks paspoort kunnen naar Turkije reizen zonder e-visum. Een e-visum kan voor toeristische en zakelijke reizen naar Turkije online worden aangevraagd. Overige visa, zoals een werkvisum of studentenvisum, kunnen worden aangevraagd bij het Turkse Consulaat. De visumplicht voor Turkije geldt ook voor kinderen.

De online aanvraagprocedure

Het online visum Turkije aanvragen gaat middels een digitaal aanvraagformulier. U kunt met dit formulier een visum aanvragen voor uzelf, maar ook voor iemand anders of voor een heel reisgezelschap, zoals een familie. In het aanvraagformulier vult u uw persoons-, contact- en adresgegevens in en geeft u aan wanneer u arriveert in Turkije. Vervolgens betaalt u de kosten van het visum per iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. Zodra de gegevens en de betaling zijn ontvangen wordt gecontroleerd of u recht heeft op een visum Turkije. Indien alles in orde is wordt het visum nog dezelfde dag toegewezen. Het is belangrijk dat u direct de juiste gegevens invult, wijzigingen aanbrengen is achteraf niet meer mogelijk.

Nu aanvragen

In het verleden stonden vaak lange rijen bij de douane op de Turkse vliegvelden. Door de invoering van het digitale e-visum is dat verleden tijd.

— Mevlüt Çavuşoğlu, Minister van buitenlandse zaken

Dezelfde dag nog binnen

Het visum Turkije aanvragen voor zakelijke of toeristische reizen kan en wordt meestal dezelfde dag nog per e-mail toegezonden. Ook is het mogelijk een spoedaanvraag in te dienen, deze resulteert meestal binnen 15 minuten in een goedgekeurd e-visum. Desondanks is het zeer aan te raden uw visum minimaal 48 uur voor vertrek aan te vragen. Op deze site vindt u tevens meer uitleg en veel gestelde vragen over het e-visum.

Istanbul, de hoofdstad van Turkije

Geldigheid van het visum Turkije

Dit document is 180 dagen geldig vanaf de ingangsdatum die is ingevuld in het aanvraagformulier. Binnen deze geldigheidsduur van 180 dagen mag de reiziger in totaal maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Dit verblijf hoeft niet aaneengesloten te zijn. Het is dus mogelijk meerdere keren naar Turkije te reizen.

Het Visum voor Turkije in het kort:

  • Verplicht voor alle reizigers naar Turkije
  • Online aan te vragen middels het aanvraagformulier
  • Vooraf te betalen per iDeal, Bancontact, Paypal of creditcard
  • Dezelfde dag nog toegezonden per e-mail
  • Geen lange rijen meer op het vliegveld
  • Voor het hele reisgezelschap aan te vragen in één keer
  • Meerdere keren naar Turkije reizen